Ook in de winter willen we graag met de hond naar buiten. We kleden ons warm aan, trekken winterlaarzen aan en zetten een muts op. Honden doen dit natuurlijk niet en dus moeten we ze op andere manieren beschermen tegen de kou. Hieronder delen we de vijf beste wintertips met u!

TIP 1: Smeer de voetzooltjes in met vaseline

 

 

Honden kunnen last krijgen van pekel. Door de pootjes in te smeren met vaseline, voorkomt u irritatie van sneeuw en zout. Na de wandeling kunt u de pootjes nog even schoonmaken met lauw water.

TIP 2: Knip lange haren weg

 

 

Tussen de voetzolen en aan de achterkant van de poten hebben sommige rassen lange haren. Hier kunnen stukjes sneeuw aan vast komen te zitten en dit veroorzaakt pijn bij uw hond. Het bemoeilijkt het lopen en voelt naar aan. Knip daarom overtollig haar weg. Mocht er toch sneeuw vastzitten aan de haren, trek hier dan niet aan, maar knijp het voorzichtig stuk.

TIP 3: Denk aan verlichting

 

 

In de wintermaanden is het al op tijd donker. Goede verlichting voor u en uw hond is dan geen overbodige luxe. Een halsband met licht is een goede manier om uw hond van licht te voorzien. Klik hier voor de LED-halsbanden die bij ons verkrijgbaar zijn.

TIP 4: Laat uw hond niet op het ijs

 

 

Ijs is erg glad, waardoor uw hond snel kan uitglijden. Kneuzingen, botbreuken of spierblessures liggen op de loer. Daarnaast kan uw hond door het ijs zakken, met alle gevolgen van dien.

TIP 5: Houd uw hond warm en droog

 

 

Een natte hond raakt sneller onderkoelt. Zorg dat uw hond in beweging blijft buiten, dan blijft hij/zij warm. Voor honden met een korte vacht en/of kale buik, kunt u een hondenjasje aanschaffen. Bent u na de wandeling weer binnen, leg de hond dan niet gelijk naast een warme kachel of verwarming. Zo voorkomt u een te groot plotseling temperatuursverschil, wat vervelend kan zijn voor de hond.