Het team van dierenartsen
Met ons team van ervaren paardendierenartsen staan wij u graag met raad en daad bij voor de diergeneeskundige zorg van uw paarden en pony’s. Ook voor de begeleiding van uw fokmerrie en voor tandheelkundige behandelingen bent u bij ons aan het juiste adres.
Op onze paardenkliniek in Lattrop beschikken wij over uitgebreide mogelijkheden om uw paard te onderzoeken, zoals digitale röntgenologie, echografie en endoscopie van de luchtwegen. Natuurlijk kunnen wij ook bij u aan huis komen.
Jantine van Ginneken
Dierenarts
Allround paardengeneeskunde is m’n lust en m’n leven!
De prettige relatie die we hebben met zowel professionele paardenhouders als particulieren waardeer ik heel erg en maakt dat ik me erg betrokken voel bij onze klanten en hun paarden.
Ziektepreventie en paardenwelzijn zijn actuele thema’s die perfect passen bij mijn nieuwste uitdaging als Voedingsconsulent Paard: het opstellen van rantsoenberekeningen en voedingsadviezen. Een goed rantsoen is tenslotte de basis voor een optimale gezondheid.
Ruurd Tigchelaar
Dierenarts
Mijn naam is Ruurd Tigchelaar. Sinds 1 maart 2020 ben ik als dierenarts werkzaam bij Dierenkliniek Oldenzaal – Losser. Ik ben voornamelijk te zien tussen de melkkoeien, maar u zult mij ook tegenkomen bij uw paard of kleine herkauwer. Samen met u zal ik mij inzetten om uw dier(en) gezond te houden en indien nodig weer gezond te maken.
Huub Veldhuis
Dierenarts
Een snede van wel 40 cm om het kalf via de bekende keizersnede ter wereld te laten komen. Ik heb er als klein boeren knulletje vaak met bewondering naar staan kijken om vervolgens ’s nachts te dromen: dierenarts worden.
Ik kan me nog steeds verheugen op geboortes van veulens, kalveren en lammeren; het blijven wonderen der natuur.
Dromen doe ik nog altijd. Maar nu van een vitale en duurzame veehouderij waar burgers, dierhouders en milieuvertegenwoordigers elkaar positief en met respect behandelen.
Joost Boerrigter
Dierenarts
Vanaf januari zien jullie een nieuw gezicht uit de auto stappen. Dat ben ik, Joost Boerrigter. Geboren en getogen in Tubbergen. Na een studententijd in Utrecht ben ik nu weer terug in Twente. Ik ga aan de slag als dierenarts voor landbouwhuisdieren en paarden. Voordat ik begonnen ben met Diergeneeskunde, heb ik jaren bij mijn oom op het melkveebedrijf gewerkt. In de vakantie kreeg ik de sleutels en mocht ik een week de boerderij draaiende houden. Dat maakte de keuze voor het vak dierenarts eenvoudig. Dat is wat ik wil!
Mariël Eidhof
Dierenarts
Aan de veehouderij worden strenge eisen gesteld. Voor veehouders is het zodoende belangrijk om de juiste balans te vinden tussen maatschappelijk vlak, diergezondheid, technische resultaten en het verdienen van een goede boterham. Dit is voor elk bedrijf weer anders. Hierin een steentje te kunnen bijdragen, geeft mij plezier! Daarnaast maakt dit met de afwisseling van het oplossen van ziektekundige problemen of partussen bij koeien, paarden, schapen en varkens mijn werk uitdagend en tof!
Anne-fleur te Lintelo
Dierenarts
De wens om dierenarts te worden was er bij mij al op jonge leeftijd. Een alternatief als beroepskeuze had ik ook gewoon niet. Sinds oktober 2006 ben ik werkzaam in Oldenzaal en hier ben ik helemaal op mijn plek. Een prachtige omgeving om te wonen en een heel hecht team van collega’s om mij heen. Ik heb een Duitse staande langhaar van 11 jaar oud.
Het afwisselende en onverwachte van het beroep blijft altijd een uitdaging waardoor ik elke dag nog steeds met veel plezier naar de kliniek ga!
Nathanie van Halewijn
Dierenarts
Pups en kittens een goede start geven met hun nieuwe baasjes zodat ze goed beschermd en gezond aan hun nieuwe avonturen kunnen beginnen. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om te doen, maar ook om ze vervolgens jaarlijks terug te zien voor hun gezondheidscheck en entingen. Daarnaast vind ik ook de ondersteuning van zowel dier als baasje als ze helaas een keer ziek blijken te zijn of een operatie moeten ondergaan fijn om te kunnen doen. Elke dag vind ik een leuke afwisseling!
Marjan Hulshof
Dierenarts
Als kind was ik altijd al bezig met dieren. Ik stopte onze kat in de pan met melk omdat hij dorst had. Mijn vader was dierenarts aan de Universiteit Utrecht en daar heb ik veel rondgelopen. We hadden thuis katten en later ook een hond en die lagen altijd op mijn kamer.
Ik heb altijd gedacht dat ik ook dierenarts wilde worden. Ik vind het omgaan met mensen en dieren leuk, maar zeer zeker ook opereren. Ik sta graag in de OK. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in echografie.
Lisanne Vlutters
Dierenarts
Heel cliché, maar ik kan me niet anders herinneren dan dat ik altijd al dierenarts wilde worden. Na 3 jaar in Amersfoort gewerkt te hebben ben ik weer terug in Twente, waar ik geboren en getogen ben. Opgenomen in een hecht team voel ik mij hier helemaal thuis. Het leukst vind ik de afwisseling tussen operaties en consulten in de spreekkamer. Soms is het een hele puzzel, maar als de puzzelstukjes dan langzaam op z’n plek vallen weet je weer waar je het allemaal voor doet.
Assistentes
Karen Tijans
Assistente
‘Wat een leuke baan!’ Als ik een euro kreeg voor elke keer dat ik deze zin hoor, dan was ik nu rijk. En een leuke baan is het zeker! Ik werk zowel in Oldenzaal als in Losser. Het werk is geen dag hetzelfde; dieren én mensen verrassen me nog elke dag.
Mijn interesse in voeding is groot, ik geef hier graag advies over. Ook begeleiding bij afvallen doe ik graag. Tevens houd ik me bezig met onze website en Facebookpagina. Eigenaren op deze manier van informatie voorzien, spreekt mij erg aan.
Bianca Kuipers
Assistente
‘s Ochtends een planning hebben die totaal anders kan worden maakt iedere dag weer een uitdaging. Net als de verschillende werkzaamheden die je op 1 dag doet, zoals het assisteren in de spreekkamer, het maken van röntgenfoto’s en het uitvoeren van lab onderzoeken. Bezorgde baasjes met een gerust hart de deur uit laten gaan vind ik erg belangrijk. Het assisteren tijdens operaties vind ik leuk en ook het contact met verschillende mensen en collega’s.
Erna Kelder
Assistente
Contact met dieren, maar zeker ook met de eigenaren is wat mijn werk zo leuk maakt. Veel voldoening haal ik uit de gesprekken die ik voer met eigenaren die hun huisdier hebben laten inslapen. Dit is voor nagenoeg iedereen een heel heftig moment. Een tijdje na de euthanasie neem ik telefonisch contact op om te vragen hoe het gaat en of er nog vragen zijn. De gesprekken die dan volgen zijn niet alleen voor de eigenaar, maar ook voor mij zeer waardevol. Hieruit blijkt altijd weer dat goed en waardevol afscheid nemen heel belangrijk is.
Anne Sanderink
Assistente
Met veel liefde voor dieren zorgen, begon al op de boerderij van mijn ouders. Hier heb ik veel geleerd en leer nog dagelijks bij. Ik ben erg blij dat ik met deze kennis en met fijne collega’s, nog steeds voor dieren mag zorgen.
Maaike Boer
Assistente
Vroeger was ik altijd al druk met dieren. Konijnen, hamsters, vogels , alles wat ik tegen kwam nam ik mee naar huis. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat ik deze richting op zou gaan.
Ik ben voornamelijk aan het werk op de praktijk in Losser en vind het dan ook prettig om een bekend gezicht te zijn voor de eigenaren en hun dier. Het variërende werk is wat het elke dag weer leuk maakt.
Mallory Stopel
Assistente
Sinds November 2016 werk ik bij de Dierenkliniek. Ik woon samen met mijn man, 2 zoons en Boeff de Berner sennen.
Het leuke aan dit werk vind ik de variatie: helpen bij operaties, baliewerk of laboratoriumonderzoeken. Ook vind ik het fijn om een praatje te kunnen maken, eigenaren te voorzien van goede informatie en, hoe vervelend het ook is, te helpen om het afscheid van hun dier zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar als team staan we samen voor u klaar.
Chantal Severien
Assistente
Na 25 jaar ga ik nog elke ochtend met veel plezier naar mijn werk. Geen dag is namelijk hetzelfde, elke dag weer andere patiënten. We hebben een team met gezellige, enthousiaste collega’s, dit maakt het werk ook leuk. Een mooie uitdaging vind ik het helpen bij operaties, daarnaast ben ik ook vaak te vinden in het laboratorium. Verder houd ik mij bezig met het dienstrooster van de assistentes, zodat er altijd iemand aanwezig is.
Gea ter Doest
Assistente
Op jonge leeftijd was ik al begaan met dieren en wist ik dat ik later met dieren wilde werken. Nu weet ik dat ik een fantastisch beroep heb. We plannen iedere dag een agenda, maar we weten ook dat er altijd veranderingen zijn. Een ziek dier begeleiden, maar ook de eigenaar inlichten over bv. een bloedonderzoek, een echo, röntgenfoto’s en ook de operaties zijn favoriet bij mij. En stagiaires begeleiden doe ik graag. Maar dit alles samen met mijn collega’s, we hebben een hecht team.
Astrid Slot
Assistente
Al vroeg wist ik dat het werken met dieren mijn ding was. Gelukkig heb ik hier mijn beroep van kunnen maken en dat ook nog eens met geweldige collega’s. Geen dag is hetzelfde en dus telkens weer een uitdaging. Apotheekbeheer valt ook onder mijn hoede. Zelfs na bijna 32 jaar ga ik nog dagelijks met plezier naar het werk.