Samen werken aan een gezonde veestapel!

 

 

 

Met ons team van 4 landbouwhuisdierenartsen voorzien wij u graag van bedrijfsbegeleiding op maat. Daarnaast bieden wij uiteraard ook een adequate behandeling van het individuele dier.

De preventieve gezondheidszorg krijgt binnen de veehouderij een steeds grote betekenis. Door de huidige antibiotica-problematiek is deze ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. Wij staan u graag met raad en daad bij.

 

 


YouTube_logo (640x290) facebook_2015_logo_detail2 (640x222)

 

 

Tips van uw dierenarts

Nieuw formulier melkmonsters

Er worden steeds meer melkmonsters op de praktijk ingeleverd voor bacteriologisch onderzoek. Hier zijn we erg blij mee! Om de uitslag van het onderzoek beter te kunnen beoordelen, hebben we een nieuw melkmonsterformulier gemaakt...

Meer informatie >

Kalveren in de winter

Koeien hebben zelden last van kou, maar voor de kleinste kalveren kan het wel moeilijk worden hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Een dikke laag stro is zeker geen overbodige luxe tijdens vriesnachten. Ze zullen meer energi..

Meer informatie >

Eikelvergiftiging

Voorkom opname van teveel eikels!   Ook dit jaar (2019) vallen door de droogte weer veel (groene) eikels van de bomen. Daarbij zijn de weides veelal kaal waardoor het risico groter wordt dat dieren een giftige hoeveelheid ei..

Meer informatie >