‘Ik dacht onoverwinnelijk te zijn! Dit bleek toch niet te kloppen. En dat is maar goed ook. Na 37 jaar zonder noemenswaardige gezondheidsproblemen als dierenarts werkzaam te zijn geweest, blijkt de fysieke belasting toch zijn tol te eisen. Mijn  rechterschouder, die veel gebruikt is bij het opvoelen van koeien en paarden, en vaak misbruikt is bij verlossingen en koeien met een slag in de dracht, is geblesseerd: formeel gezegd een “cuff-ruptuur” van 1 van de pezen die het schoudergewricht zo uniek beweeglijk maken. Hierdoor kon ik mijn allerlaatste weekenddienst in december helaas niet meer uitvoeren. De bedoeling was ook, dat ik vanaf 1 januari 2024 zou stoppen met de avond- nacht- en weekenddiensten, maar dat bleek net niet haalbaar. Gelukkig ben ik gezegend met goede collega’s!

Peesletsel is een zaak van lange adem: spuit in je schouder, fysiotherapie, rustige oefeningen en niets forceren. Kortom lichte werkzaamheden en vooral administratieve taken. Natuurlijk ook nuttig en absoluut noodzakelijk, maar dit geeft mij voor de langere termijn als dierenarts te weinig voldoening. Daarom heb ik besloten per 1 april 2024 mijn werkzaamheden als dierenarts bij onze geweldige praktijk te beëindigen. Spijtig, maar jullie zijn verzekerd van een goed jong team dierenartsen en ik zal op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen voor mijzelf en de maatschappij om mij heen. Voorlopig dank ik eenieder voor de goede samenwerking en voor het vertrouwen dat jullie in mij en de praktijk hebben gehad. We zullen elkaar binnenkort vast nog ontmoeten.’