Uw paard is bij ons in goede handen

Met ons team van ervaren paardendierenartsen staan wij u graag met raad en daad bij voor de diergeneeskundige zorg van uw paarden en pony’s. Ook voor de begeleiding van uw fokmerrie en voor tandheelkundige behandelingen bent u bij ons aan het juiste adres.

Op onze paardenkliniek in Lattrop beschikken wij over uitgebreide mogelijkheden om uw paard te onderzoeken, zoals digitale röntgenologie, echografie en endoscopie van de luchtwegen. Natuurlijk kunnen wij ook bij u aan huis komen.

 

 

 

 facebook_2015_logo_detail2 (640x222)

Tips van uw dierenarts

Ontwormen in het najaar

In het najaar adviseren wij jouw paard of pony te ontwormen met Equest Pramox. Eieren van de Gastrophilus (horzellarven) en de lintworm vinden we niet of moeilijk terug in de mest. Daarom adviseren we in dit seizoen standaard te ..

Meer informatie >

Pas op: eikels

Ook dit jaar waarschuwen we weer voor vergiftiging door eikels bij paarden. Het is namelijk wederom een goed eikeljaar. Vooral als eikels nog groen zijn en toch van de boom vallen, vormen ze een risico. Eikels en groene eikenblade..

Meer informatie >

Zand in de darmen

Door de aanhoudende droogte zijn veel paardenweides kaal. Hierdoor is het risico op opname van (teveel) zand groter. De laatste dagen hebben we dan ook meerdere paarden gezien met koliek ten gevolge van zand in de darmen. Zand kan..

Meer informatie >