De afgelopen decennia heeft Dierenkliniek Oldenzaal-Losser een grote naam opgebouwd op het gebied van gynaecologie. Op de KI-stations en aan huis begeleiden we jaarlijks honderden fokmerries rondom eisprong, gedurende de dracht en bij de geboorte van het veulen. Door de ruimschoots aanwezige ervaring, het volgen van nationale congressen en het protocollair werken, behalen we zeer goede resultaten.

Bij gynaecologische begeleiding van de fokmerrie wordt de merrie gedurende de hengstigheid regelmatig rectaal (echografisch) onderzoek om het meest geschikte moment van inseminatie te bepalen. Als er bevindingen zijn die de kans op dracht ongunstig beïnvloeden (bijv. vocht in de baarmoeder, ‘luchtzuigen’), dan behandelen we de merrie om de kans op dracht te optimaliseren.

Het is mogelijk om uw merrie aan huis te laten begeleiden of op een KI-station. De KI-stations die wij begeleiden zijn KI-station ’t Hofstee in Lattrop en Paardenhouderij De Dinkel Hoeve in Denekamp. Op de KI-stations hanteren we prijsgunstige abonnementen voor de begeleiding.

Mocht u vragen hebben over het begeleiden van uw fokmerrie, neemt u dan gerust contact met ons op. Gynaecologie is het paradepaardje van onze paardenpraktijk en we staan u hierin graag met raad en daad bij.


Deze merrie is mooi 6 weken drachtig. Kunt u het hartje ook al zien kloppen?