Door middel van het plaatsen van een chip is uw huisdier makkelijk en betrouwbaar te identificeren en te registreren. Op die manier bent u als eigenaar altijd makkelijk terug te vinden.

Hoe gaat dat chippen nu precies?
De chip wordt ingebracht met een injectienaald. In de naald zit een microchip met een uniek nummer. De chip is net iets groter dan een rijstkorrel. De naald wordt onder de huid tussen de schouders geprikt en de chip wordt uit de naald gedrukt. Uw hond of kat hoeft hiervoor niet verdoofd te worden, dit kan gewoon op afspraak.

Uw dier is gechipt, en nu? Registreren
Als de chip afgelezen wordt, verschijnt er een unieke code. Deze code heeft alleen maar nut, als de chip samen met uw gegevens geregistreerd staat. Direct na het plaatsen van de chip verzorgen wij de registratie van de chip. De kosten hiervoor zitten bij het plaatsen van de chip inbegrepen.

Als uw dier vermist raakt en terecht komt bij een asiel, dierenkliniek of dierenambulance, zal hij of zij gecontroleerd worden op een chip. Dit gebeurt met een speciale chipreader. Met deze chipreader kan het unieke nummer van de chip afgelezen worden. Als de chip geregistreerd staat bij een databank, kan men de gegevens van de eigenaar achterhalen. Zo kunt u snel op de hoogte gebracht worden dat uw huisdier gevonden is.

De voordelen van een chip:

  • Een chip is diervriendelijk en gemakkelijk af te lezen
  • Een chip gaat een dierenleven lang mee
  • Uw huisdier voelt niets van de chip
  • Een chip is fraudebestendig.
  • Ook jonge dieren kunnen al gechipt worden
  • De chip is aan de buitenkant niet zichtbaar en dus ook niet ontsierend
  • Bovendien is er een kattenluikje op de markt, dat alleen katten doorlaat waarvan het chipnummer bekend is

Registratie
Is de chip van uw hond of kat niet goed geregistreerd? Dan kunt u dit zelf doen via www.ndg.nl. Ook wijzigingen (bijvoorbeeld van adres of telefoonnummer) kunt u hier doorgeven.

Let op!
Het chippen van honden is verplicht! Dit betekent dat pups die geboren worden binnen 7 levensweken gechipt en geregistreerd moeten zijn. Dit betekent voor de eigenaar dat bij aankoop van een pup deze al gechipt moet zijn. Ook moet er bij de pup een Europees paspoort aanwezig zijn.

Het chippen van katten wordt verplicht! Lees hier verder.