Door middel van het plaatsen van een microchip is uw huisdier makkelijk en betrouwbaar te identificeren en te registreren. Op die manier bent u als eigenaar altijd makkelijk terug te vinden.
Als u uw huisdier meeneemt naar het buitenland, moet uw dier verplicht voorzien zijn van een chip.

Hoe gaat dat chippen nu precies?
De chip wordt ingebracht met een injectienaald. In de naald zit een microchip met een uniek nummer. De chip is net iets groter dan een rijstkorrel. De naald wordt onder de huid tussen de schouders geprikt en de chip wordt uit de naald gedrukt. Uw hond of kat hoeft hiervoor niet verdoofd te worden.

Uw dier is gechipt, en nu?
Als u uw huisdier heeft laten chippen is dat een mooi begin, maar dat is nog niet genoeg! Als de chip afgelezen wordt, verschijnt er een unieke code. Deze code heeft alleen maar nut, als de chip samen met uw gegevens geregistreerd staat. Direct na het plaatsen van de chip verzorgen wij de registratie van de chip. De kosten hiervoor zitten bij het plaatsen van de chip inbegrepen.

Als uw dier vermist raakt en terecht komt bij een asiel, dierenkliniek of dierenambulance, zal hij gecontroleerd worden op een chip. Dit gebeurt met een speciale chipreader. Met deze chipreader kan het unieke nummer van de chip afgelezen worden. Als de chip geregistreerd staat bij een databank, kan men de gegevens van de eigenaar achterhalen. Zo kunt u snel op de hoogte gebracht worden dat uw huisdier gevonden is.

De voordelen van een chip:

  • Een chip is diervriendelijk en gemakkelijk af te lezen.
  • Het chippen maakt uw huisdier uniek: uw dier kan altijd geïdentificeerd worden.
  • Een chip gaat een dierenleven lang mee.
  • Uw huisdier voelt niets van de chip.
  • Een chip is fraudebestendig. Verwijderen is praktisch onmogelijk en de code kan niet worden veranderd.
  • Ook jonge dieren kunnen al gechipt worden.
  • De chip is aan de buitenkant niet zichtbaar en dus ook niet ontsierend.
  • Bovendien is er een kattenluikje op de markt, dat alleen katten doorlaat waarvan het chipnummer bekend is

Registratie
Is de chip van uw hond of kat nog niet geregistreerd? Dan kunt u dit zelf doen via www.ndg.nl. Ook wijzigingen (bijvoorbeeld van adres of telefoonnummer) kunt u hier doorgeven.

Let op!
Het chippen van honden is verplicht! Dit betekent dat pups die geboren worden binnen 7 levensweken gechipt moeten zijn. De registratie van de chip moet gebeuren in de eerste 8 levensweken van de pup. Dit betekent voor de eigenaar dat bij aankoop van een pup deze al gechipt moet zijn. Let er dus goed op dat uw pup gechipt is bij aanschaf!