De oudere kat

Is uw kat ouder dan 10 jaar, dan behoort hij/zij tot de senioren. Dit kan gepaard gaan met bepaalde ouderdomsklachten, zoals slijtage van de gewrichten. Maar ook kan er sprake zijn van slijtage van organen, bijvoorbeeld de nieren. Vaak denken mensen dat hun kat geen pijn heeft, hij/zij piept immers niet. Maar katten laten pijn vaak niet goed zien. Soms trekken ze zich terug of gaan ze meer slapen. Het doel van een jaarlijkse seniorencheck is om mogelijke problemen of ziektes in een vroegtijdig stadium te ontdekken en/of te behandelen. Hiermee kan de levensduur van uw kat verlengd worden. Maar ook kan de kwaliteit van zijn/haar leven verbeterd worden, zodat uw viervoeter ook kan genieten op zijn/haar oude dag! U vindt hier ook een handige checklist, die u in kunt gebruiken om te kijken of uw kat toe is aan een seniorenconsult.

Vermoed u dat uw kat ouderdomsklachten heeft, maak dan een afspraak voor een seniorencheck.

Waarom is het zinvol om uw kat jaarlijks te laten nakijken? Drie redenen:

  1. Omdat katten niet snel laten zien dat ze ziek zijn
  2. Omdat vroeg ingrijpen erger kan voorkomen
  3. Omdat chronische aandoeningen veel voorkomen

ONTHOUD: Chronische aandoeningen zijn geen ouderdomskwaaltjes!

Voeding

Oudere katten hebben vaak minder beweging. Bovendien hebben ze ook minder energie nodig voor hun normale onderhoud. Het is belangrijk om de voeding daarop aan te passen. Vanaf de leeftijd van ongeveer 10 jaar is het daarom verstandig uw kat over te zetten naar een seniorenvoeding. Seniorenvoeding bevat minder energie, zodat overgewicht wordt voorkomen. Ook is de samenstelling van seniorenvoeding anders, zodat de nieren worden ontlast.
Wij adviseren om oudere katten HPM Senior te geven. Deze voeding ondersteunt een gezonde nierfunctie en draagt bij aan de sterk en gezond bewegingsstelsel.