Vlooien en teken kunnen erg vervelend zijn, zowel voor uw huisdier, als voor u.

Vlooien
Vlooien zuigen bloed op bij uw huisdier en veroorzaken daardoor jeuk. De mate van jeuk variëert per dier. Zeker bij huisdieren met een zogenaamde vlooienallergie kan deze jeuk zeker na 1 enkele beet al zeer heftig zijn en tot uitgebreide huidproblemen leiden. Ook kunnen vlooien een infectie met lintworm overbrengen op uw huisdier.
Vlooien ontwikkelen zich binnenshuis. Een volwassen vlo kan per dag wel 50 eitjes leggen, die zich binnen 2 tot 3 weken tot een volwassen vlo kunnen ontwikkelen. Een niet-opgemerkte vlooien-besmetting kan zich daardoor snel tot een vlooienplaag ontwikkelen.
Doordat vlooien zich binnenshuis ontwikkelen, komen vlooien het hele jaar door voor. Het is een veel voorkomend misverstand dat vlooien alleen in de zomermaanden problemen kunnen geven.

Teken
Ook teken kunnen uw huisdier bijten om op die manier bloed op te zuigen. Een teek zuigt zich vast op uw huisdier, en kan in die periode ziektes overdragen. De laatste jaren is het aantal ziektes dat door teken wordt overgedragen in Nederland gestegen.
Teken zijn pas actief boven de 7 graden en komen daardoor in principe alleen voor van maart tot november.

 

Wat kun je er tegen doen?
Het is het beste om jouw hond(en) en/of kat(ten) het hele jaar door preventief te behandelen tegen vlooien. Van maart tot en met november dien je ook tegen teken te behandelen.
Wij hebben verschillende producten voor het bestrijden van vlooien en/of teken in ons assortiment, zoals:

  • tabletten
  • pipetten
  • halsbanden
  • omgevingsspray in geval van een vlooienplaag

Afhankelijk van jouw wensen, het besmettingsrisico en de leefomgeving van jouw hond/kat, adviseren wij je graag een passend product.