Echografie is een waardevol hulpmiddel om organen in beeld te brengen. Verreweg de meeste echo’s die op onze kliniek verricht worden, zijn echo’s van de buikholte. De buikorganen kunnen stuk voor stuk in beeld gebracht worden. Er wordt gekeken naar onder andere de structuur van de verschillende weefsels en de grootte van de organen. Voorbeelden van afwijkingen die door middel van echo in beeld gebracht kunnen worden zijn: blaasstenen, tumoren, abcessen en sommige aangeboren afwijkingen. Ook is het mogelijk om met echo begeleiding een steriel urine-monster uit de blaas te nemen, of bijvoorbeeld cellen uit de lever te halen voor verder onderzoek.

Dracht-echo
Natuurlijk kunnen we ook een echo maken om te controleren of uw hond of kat drachtig is. Dit kan vanaf 28 dagen na de dekking. Mocht uw hond drachtig zijn, dan kunt u bij ons een BLIJ-pakket aanschaffen. In dit pakket zitten allerlei attributen die handig zijn tijdens de bevalling en vlak daarna.

In onze kliniek worden de echo’s uitgevoerd door Marjan Hulshof, Lisanne Vlutters en Anne-Fleur te Lintelo. Zij volgen regelmatig nascholing op dit gebied.