Vaak wordt een slechte adem bij honden veroorzaakt door gebitsproblemen. Wat we vaak zien, zijn tandsteen, gingivitis (tandvleesontsteking) en losse elementen. Gaatjes komen bij onze huisdieren nauwelijks voor.

Tandproblemen beginnen vaak met de vorming van tandplak. Tandplak is zichtbaar als een gelig laagje op de tanden en kiezen, vaak net onder het tandvlees. Na verloop van tijd gaat dit tandplak zich vormen tot tandsteen. Het tandvlees kan hierdoor ontstoken raken, en wordt dan wat rood van kleur. Ook gaat het tandvlees dan makkelijk bloeden. Op termijn kan het tandvlees zich terug gaan trekken, en komen de wortels van tanden en kiezen bloot te liggen.
Uw huisdier gaat hierdoor uit zijn bek stinken, maar daarnaast veroorzaken deze problemen ook pijn, en kunnen infecties via het gebit dieper in het lichaam problemen geven. Maak een GRATIS afspraak bij de assistente om het gebit van jouw viervoeter te laten beoordelen.

Wat kunt u er tegen doen?
Afhankelijk van het stadium van de gebitsproblemen kunnen er verschillende maatregelen genomen worden. In sommige gevallen is het voldoende om de tanden van jouw dier regelmatig te poetsen met speciale tandpasta. Voor dieren die dat slecht toe laten, hebben wij ook een speciale kleverige tandpasta. Doordat de hond dit van de tanden af zal likken, poetst hij/zij op die manier zelf als het ware het gebit. Ook speciale kauwstaven of een aangepaste voeding kan helpen om gebitsproblemen te voorkomen.

Behandeling onder een roesje
Bij ernstige problemen is het vaak nodig om onder narcose het hele gebit grondig te reinigen. Wij hebben hiervoor de beschikking over een speciaal ultrasoon gebitsreinigingsapparaat en speciale boortjes voor huisdieren. Op onze locatie in Losser beschikken we tevens tot een dentaal röntgenapparaat. Het is verstandig om vooraf een gratis gebitscontrole  te laten doen door de assistente. Zij zal het gebit van jouw hond beoordelen en aan de hand daarvan een passend advies geven over de behandeling/kosten.

Een greep uit ons assortiment gebitsproducten:

  • Tandenborstels en tandpasta
  • Kleefpasta als tanden poetsen niet lukt
  • Speciale brokken
  • Speciale kauwstrips
  • Mondwater

Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing voor jouw dier.

Notabene: Gebruik nooit tandpasta bestemd voor mensen bij je huisdier. Deze bevatten fluor en schuimmiddelen die voor problemen bij jouw huisdier kunnen zorgen. Een hond of kat kan immers niet spoelen en uitspugen!

Bekijk onderstaand filmpje voor een instructie van het tandenpoetsen: