Wij raden u aan om uw poes of kater op een leeftijd van 5 maanden onvruchtbaar te laten maken. Dit heeft meerdere redenen.

Uw kater zal vanaf die tijd zijn mannelijkheid willen tonen, wat zich kan uiten in sproeien in huis. Ook zal hij tijdens zijn zoektocht naar de vrouwen verder van huis gaan. Hij zal sneller gaan vechten met andere katers, waarbij vervelende wonden en abcessen kunnen ontstaan.

Uw poes wordt tussen de 5 en 9 maanden leeftijd voor het eerst krols, wat zeer regelmatig (soms wel eens in de 2 weken) terugkomt. Het miauwerige gedrag dat hierbij komt kijken, kan erg hinderlijk zijn. Bovendien kan uw poes natuurlijk gedekt worden.
Bijkomend voordeel van sterilisatie is dat de kans op borsttumoren erg afneemt.

De poezenpil raden wij af, omdat de kans op borsttumoren en op baarmoederontsteking daardoor juist erg toeneemt. Voor de gezondheid van uw kat en om te voorkomen dat er nog meer katten op de wereld worden gezet, raden wij sterilisatie/castratie daarom aan.

Operatie
Een afspraak voor sterilisatie van uw poes of castratie van uw kater kan elke werkdag. Hij of zij wordt  ’s ochtends opgenomen en kan in de loop van de dag weer naar huis. Belt u ruim van te voren indien u een afspraak wilt maken. Wij opereren zowel in Oldenzaal als in onze kliniek in Losser. We maken gebruik van gasnarcose om uw kat zo veilig mogelijk te opereren. Na de operatie krijgt u pijnstilling mee naar huis voor uw kat voor een spoedig herstel.

Actie
Van 14 februari (Valentijnsdag) tot en met 31 maart organiseren wij altijd een speciale liefdesactie! U ontvangt KORTING op de castratie/sterilisatie van uw kat. Bel ons om een afspraak te maken.