Net als mensen, kunnen ook dieren last hebben van een te hoge bloeddruk. Een te hoge bloeddruk kan voorkomen in het kader van bepaalde afwijkingen, zoals een nierprobleem of een te snel werkende schildklier. Maar een te hoge bloeddruk kan op zichzelf ook een oorzaak van symptomen zijn.

Het meten van de bloeddruk gebeurt met behulp van een apparaat dat speciaal voor honden en katten ontwikkeld is. De meting kan worden uitgevoerd aan een poot of aan de staart. Er wordt een cuff aangebracht, die eerst wordt opgeblazen, en dan langzaam leeg loopt. Dit doet dus geen pijn, al zal uw huisdier wel de druk van de cuff voelen. Op deze manier kunnen we de onderdruk, bovendruk en de gemiddelde bloeddruk in één keer meten. Ook de hartslag wordt tegelijkertijd bepaald.
Omdat de bloeddruk snel varieert als het dier stress ervaart, worden er vaak meerdere metingen achtereenvolgens gedaan. Van deze metingen wordt daarna een gemiddelde berekend.

Het meten van de bloeddruk van uw hond of kat kan zowel in Oldenzaal als in Losser. De meting wordt door de dierenarts gedaan op afspraak en u krijgt gelijk de uitslag.