Op beide vestigingen hebben we de beschikking over digitale röntgenapparatuur.

Röntgenfoto’s kunnen gebruikt worden om het skelet in beeld te brengen. Afwijkingen aan botten en gewrichten kunnen goed zichtbaar gemaakt worden. Voorbeelden hiervan zijn fracturen (breuken), artrose en gewrichtsafwijkingen zoals heup- en elleboogdysplasie.

Daarnaast kunnen we met behulp van röntgenfoto’s waardevolle informatie krijgen over de borst- en buikholte.
Op een röntgenfoto van de borstholte kan men onder andere de longen beoordelen. Afwijkingen zoals bronchitis, longontsteking of tumoren veroorzaken een specifiek beeld op de röntgenfoto. Daarnaast kunnen we ook een indruk krijgen van de grootte van het hart.
Ook sommige afwijkingen in de buikholte kunnen met een foto goed in beeld worden gebracht. Een voorbeeld hiervan is de afsluiting van de darm door een vreemd voorwerp, zoals een sok of speelgoed dat een hond heeft opgegeten. Ook blaasstenen zijn vaak op een röntgenfoto goed zichtbaar.

Als het mogelijk is, worden de foto’s gemaakt bij het wakkere dier. Soms is het voor een goede foto echter nodig dat het dier in een pijnlijke positie stil moet liggen. In dat geval wordt er – in overleg met de eigenaar – voor gekozen om een roesje te geven.

Officiële HD- en ED-foto’s

In onze kliniek kunnen officiële HD- en ED-foto’s gemaakt worden. Mevrouw Hulshof is hier speciaal voor opgeleid. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen.